Ätstörningen gav Rebecka en falsk känsla av lycka och kontroll

Allt vi måste tala om görs i samarbete med Muumin baby blöjor

.. Och idag även med Polkuped.fi

I veckans avsnitt av vår podcast berättar Rebecka om sin anorexi som hon hade mellan 14 och 18 års ålder. Hur och när den började, vad det var som triggade igång den och hur åren med ”spöket” såg ut. Hur hennes mamma förtvivlat sökte hjälp åt sin dotter, men Rebecka var aldrig tillräckligt sjuk utan de skickades gång på gång hem..

Rebecka berättar öppet och ärligt om hur hon kastade mat längs väggarna, hånskrattade åt läkaren som tillslut sa att hon måste läggas in på avdelningen och hur månaderna på Ulfåsa (en psykiatrisk avdelning specialiserad på ätstörningar i Helsingfors) fick henne att må ännu sämre och bara gå ner i vikt. Om hur hon och de andra inlagda flickorna började tävla om vem som var sjukast..


En teckning Rebecka målade när hon var inlagd. Ängeln nere i hörnet symboliserar sjuksköterskan som trängde sig igenom ”spöket”.. 

Rebeckas historia får sin vändpunkt när läkaren hotade hennes föräldrar med att göra en barnskyddsanmälan om inte Rebecka började gå upp i vikt.

Ett hjärtskärande avsnitt där lyssnaren får insikt i hur det är att vara allvarligt sjuk i en ätstörning – och ta sig ur den. Ni kan som vanligt lyssna på soundcloud, acast och din poddapp. ♥

Ps. Iom veckans sponsor Polkuped, har vi nu en grym tävling på Instagram, kika in här för att vara med!

/ Carro

Lämna en kommentar

avatar
  Följ  
Meddela om