Ännu en sån vecka avklarad

Denna vecka har R haft brandjour. Det innebär att han jobbar på stationen 8-16 och därefter ska vara redo att rycka ut på kvällen och natten. Jouren pågår från måndag kl. 08 till måndagen därpå kl. 16. Det betyder att han inte kan ha barnen själv då han kan vara tvungen att rycka ut när som helst.

Med andra ord kan jag inte göra så mycket utan tjejerna under joursveckorna. Ofta går det bra, fram tills ungefär dag 6. Man behöver nog en liten stund för sig själv varje vecka.. Åtminstone på wc liksom, haha. Men den här veckan tycker jag det har gått ovanligt bra. Kan dels bero på att jag ändå har kunnat träna lite p.g.a. folk som kunnat vara i stand by, och dels på att barnens fammo och faffa varit med dem lite sålänge jag gjort klart i matsalen. Måste dock säga att barnen har varit ovanligt lugna när jag pysslat på där, kanske har berott på att jag välkomnat dem att vara med och hjälpa till istället för att bannlysa dom från rummet. Allt blir ju så mycket mer spännande då man inte får.

Nå hursomhelst, veckan var stressig och ganska tuff då R varit borta kvällstid nästan varje dag, men helgen har varit så skön och helt utan planer. Ja, förutom jouren och boxen då. Måste ändå säga att för en gångs skull så har varit mer roligt än jobbigt att ha full fokus på barnen hela veckan. Och jag önskar förstås att det kunde vara så varje gång R har dejour.

Om det är nån annan här med partner man som har jourer/jobbar borta (eller själv är ensamstående för den delen, huhu!) så kanske ni också känner igen detta med att full fokus på barnen 24/7 i en vecka kan vara en aning påfrestande för både tålamod och ork.. Men som sagt, en bra vecka – we made it. Imorgon tar jouren slut än en gång och en friare vecka för oss båda tar vid.

/ Carro

11
Lämna en kommentar

avatar
5 Diskussionstrådar
6 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
7 Kommentatorer
MeaCarola EkmanbondmoraJessicaLinnea Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
Johanna
Johanna

Kommer så väl ihåg när våra var små och S dejourerade, den veckan var man låst liksom. Klart släkten rykte in om det var kris men mest fastlåst tyckte jag att jag var att vara utan bil, fick hopp på pedi om man sku hämt na från butiken snabbt. Men konstigt nog så gick det, mattallrikar som lämnar halvätna, matkärror som lämnat i butiken osv ja du know the feeling Men tiden går fort när de började bli större och förstod vad det handlade så var det ju spänna de när larmet gick o han rusade iväg. Och sen när intresset väcktes för den äldre så kan du tro att pappan var stolt eller är stolt. Så i dagsläget är de två som rusar iväg när larmet går o bra är ju det att de finns de här som släpper allt för att finnas till och hjälpa . Så det… Läs mer »

Anna
Anna

Känns likadant när M har kvällsskifte, å man själv jobbar 8h och sen ensam med barnen tills vi somnar.. Men det blir bättre ju äldre de blir 🙂

Linnea
Linnea

Förstår dej precis att det kan kännas påfrestande. Min man jobbar varje dag från tidig morgon till sen kväll. Vissa dagar hinner han inte ens se barnen då dom redan gått och sova när han komer hem. Kan ärlit säga att det vissa dagar är otroligt tufft att vara ensam med en 2åring och en 2 månaders bebis.

Jessica
Jessica

Min sambo kör lastbil vilket innebär att han är borta sisådär söndag-fredag och jag är ensam hemma. Jag är nog orolig för hur jag ska klara av att själv ta hand om barn när den dagen kommer. Och det som kanske skrämmer mig mest är att jag då är fast hemma och måste ge upp mina fritidsaktiviteter, medan det känns som att han bara kör på som vanligt…

Mea
Mea

Jag är tyvärr i den sitsen, en man som kör lastbil och oftast hemma ensam med barnen. Tyvärr varit så i många år redan. Jättetungt!!

bondmora
bondmora

Med jordbruk så är det i princip från april tills marken fryser i oktober som man är ensam med barnen, riktigt intensivt så mannen e borta dag å natt är ju ändå bara maj till augusti 🙂 men trivs med barnen å de hänger med dit jag ska så de e lungt <3