Ambivert och meningen med livet

I Vardag av Carola EkmanLämna en kommentar

Vad var det första du tänkte på när du vaknade imorse? – Hoppas inte Gry vaknar Hoppas inte Gry vaknar. Lo ropade efter mig från wc och jag och Gry har haft en pissnatt. Hon är så förkyld och har haft det så tungt med andningen inatt.. Så jag hade hoppats att hon skulle ha fått sova ut nu på morgonen, men icke! När jag hade hjälpt Lo på wc sprang hon till sovrummet och ropade ”Nämen heeeeej Gyssi! Ska du stiga upp eller?!” Så att, så mycket för den sovmorgonen för Gry. 

Vad får man inte göra hemma hos dig? – Smacka. Iallafall inte om man är vuxen, barn har ju lite andra regler då de kanske inte lärt sig bordskick ännu. Sen att sätta handväskor, skötväskor och andra väskor på bordet är ett Big no no. Tycker det är ganska otrevligt då man vet att väskor ofta ligger på golv i bilar, under vagnen.. På smutsiga ställen helt enkelt. Bättre att hänga den på stolsryggen eller lämna den i hallen.

Var är det förbjudet att rota? – Vi har nu inte så mycket hemligt här. Men eventuellt i dagboken jag skriver åt barnen. Det kan kännas lite för personligt. Men iofs, för att kunna rota i den måste man först rota i sovrummet, så ja, kanske sovrummet då. 

Om ditt liv vore en låt, vad skulle den heta då? – Give me more patience 

Hur är det att gräla med dig? – Inte kul, jag är lätt ganska kall och ger mig inte i första taget. Dock har jag blivit mycket bättre på att erkänna om jag gjort/tänkt/trott fel. Och jag har blivit bra på att be om förlåtelse.

Hur uppmärksamhetskåt är du? – Blivit mindre av den sorten på senaste tiden. Har insett att jag som alltid trott att jag har varit väldigt extrovert, eventuellt är i nått sorts mellanstadiet mellan introvert och extrovert.. ”Du är ambivert om du varken föredrar introverta eller extroverta aktiviteter, utan istället väl­jer från gång till gång.” Och ja, kanske det är på så vis att ibland vill jag ha uppmärksamhet, ibland inte. Men förut ville jag hela tiden ha det, nuförtiden helt klart mycket mindre.

Vad är det sjukaste du har i garderoben? – Oj det är en hemlighet! Men det är riktigt sjukt.. Ni kommer få se det snart, haha!

När vill du bara dra täcket över huvudet och stänga ner internet? – När någon blivit kränkt över nått jag skrivit och sänt iväg en riktigt elak kommentar, och jag läser kommentaren och tänker bara att ”varför är det inte okej att tycka olika?”

Vad skulle du aldrig tacka ja till? – Att medverka i en dokusåpa.

Sjukaste erbjudandet du nånsin fått? – Att göra reklam för sexleksaker på bloggen, ser inte riktigt hur det skulle passa in här.

Vem whatsappade du senast? – Mamma

Vad stod det? – ”Ja vi fundera nog vad du smög omkring med”

Största fördomarna om dig? – Att jag är dryg

Vad är du beroende av? – Kaffe

När begick du senast ett brott? – Har varit mycket dött på min kriminella sida den senaste tiden! 

Var är du född? – Jakobstads BB

Crazy katt eller hund lady? – Hund isåfall att jag måste välja. Gillar varken katter eller hundar, men speciellt inte katter.. Fy.

Vad är kärlek? – När man vet att det är rätt, när man saknar varandra, har roligt tillsammans, kan bråka.. Jaa då man är säker helt enkelt.

Ditt största komplex? – Har inga komplex, tro det eller ej! Nöjd som jag är.

Är du feg? – Nej

Vilken kroppsdel är du mest stolt över? – Förr var det ju brösten men dom är ju obefintliga nu, så kanske min livmoder. 

När önskar du att du inte vore Carola Ekman? – Skulle nog aldrig önska att jag inte vore jag, vem skulle jag vara då istället liksom? Och är jag inte jag, så är jag ju inte mina barns mamma, och det skulle jag aldrig byta bort.

Vilken egenskap önskar du att du hade? – Mer självdisiplin. Ok det är kanske ingen egenskap? Eller? Nåja mer av den varan tack.

Vem var du i skolan? – En av dem som hade mest ljud, inte lydde läraren och hade dåliga betyg. Men roligt i skolan, det hade jag!

Hemmakväll eller utekväll? – Blir ju automatiskt mest hemmakvällar nu för tiden när man är en mor, men en utekväll nu som då är aldrig fel!

Shots eller öl? – Länge leve ölet! Shots är inte bra för mig.

Vad får dig att tappa kontrollen? – Shots

Vad är du mest rädd för? – Att förlora nån nära

Vad klarar du dig inte utan? – Mensskydd. Brukar vid varje mens tänka på kvinnor i länder där mensskydd inte är tillgängligt, hur jobbigt det måste vara.

Vad skulle få dig att sluta blogga? – Hmm om motivationen konstant sku vara på 0 och de helt enkelt int sku vara roligt längre.

Om bloggkarriären skulle gå helt åt pipan, vad skulle du hitta för nytt intresse? – Fortsätta padda (så kul!) kanske börja kolla massa serier, måla lite, läsa böcker.. Ja jag vet inte vad jag skulle göra av tiden jag annars sätter på bloggen faktiskt.

En egenskap du gärna skulle ge bort? – Att jag är så kall då jag grälar, haha

Vågar du stå för dina åsikter? – Ja! Det är så viktigt. Nått av det värsta jag vet är då folk vänder kappan efter vinden.

Vad är mening med livet? – Att ha roligt, vara med de man älskar och inte sträva efter en helmassa saker hela tiden, lev i nuet. Nu då jag jobbar med åldringar så har jag insett att livet är verkligen så otroligt kort. Då alla äldre berättar om hur fort livet går, hur kort stund man har med sina barn (på så vis att barnen bor hemma och inte ”lever ett eget liv”) Nej, jag tror att livets mening är att ha relationer ♥

Foton Rebecka Hägert 

/ Carro

Lämna en kommentar

avatar
  Följ  
Meddela om