Allt har sin tid

Ni som har läst min blogg länge vet ju att vi allt sedan Lo var ungefär 1,5 haft problem med att få duscha henne. Speciellt håret och hårbottnet har varit problemområden. Men sen Gry började bada i badabunkken så va det som om Lo mer och mer fann intresse och mod i att hoppa dit själv. Antagligen för att hon såg hur roligt lillsyrran hade där. Annars har hon ju bara suttit bredvid. Så nu för tiden så badar hon faktiskt både bababunk hemma och badkar hos mommos och moffas, vilket ju är en enorm lättnad för oss, för tvätta sig måste man ju vare sig man vill det eller inte.

Men nu har vi också äntligen fått börja tvätta hennes hår utan destomer motstridigheter! Och det bästa är nog att jag fått börja borsta hennes hår. Det börjar ju vara några månader sen jag tillslut var tvungen att ta till saxen eftersom hennes långa hår var så fullt av kyrkspikar. Det var verkligen inte roligt att klippa bort det men det var helt enkelt sista utvägen, för jag fick inte uppredd knutarna. Och det visade sig nog att det var ett bra beslut ändå!

För Lo saknar sitt lååånga hår (gick ju ner enda till baken) och brukar nu som då fråga om jag kan borsta hennes hår och säga ”för jag vill int att vi ska måst klipp bort kyrkspikarna igen”. Så, häromdagen tvättade vi håret och hårbottnet grundligt (vid lavoaren) och sen var det dags att leka frisör! Hon beställde klippning av pannlunggen + topparna, och eftersom vi skulle på kalas så frågade jag om vi ska locka håret lite också, och det ville hon! Första gången jag plattade och lockade hennes hår!

Trodde aldrig att hennes dusch och tvätt-av-håret strejk skulle ta slut, men men det är väl som med allt annat ”allt har sin tid”.

/ Carro

Lämna en kommentar

avatar
  Följ  
Meddela om