”Mamma, det är så festligt!”

** Inlägget innehåller två bloggåvor ** 

Hej på er! Tänkte att jag måste
titta in och höra hur ni har det!? Sommaren är ju verkligen i full blomm nu, är så härligt. Vi njuter till max varje dag även fast jag vissa dagar bara vill ligga och sova till klockan 2 på eftermiddagen.. Gry har tänder på gång och det medför lite extra mycket famntid och enarmade försök till att få vardagen att fungera för tillfället. Att jag sover med de båda och oftast vaknar med huvet hängandes över sängkanten gör ju inte saken bättre, haha. Nåväl, det är så kort tid i livet som de båda vill sova med mig så vad gör man inte..

Vi tar verkligen dagarna som de kommer nu. Vi leker, fikar, är på villan, vattnar våra blommor, kollar läget i växthuset, hoppar på studsmattan. Sånt, livet utan stress och press ni vet. Lo hade ju kalas senaste helgen, så nu är hon 3 år vår lilla sprätta. Älskade, envisa, omtänksamma, högljudda Lo. Bäst och så unik.

Moster Cissi ordnade kalas åt Lo på mommo och moffas terrass med ananas, jordgubbar, melon och massa annat gott! Lo och Gry fick vara de som inveg det nya picnikbordet från Woodlii från Jollyroom som mommon och moffan har åt barnbarnen.

Idag har vi varit på villan, men med Grys tandsprickning (tips på hur jag kan underlätta för henne?!) och den gassande solen så blev det inte så idylliskt som jag hade tänkt mig.. Hade också tänkt hinna städa och fixa lite inför midsommar men, ja, man kanske inte ska ha så stora planer då man är ensam med två barn 😉 Sand fick jag iallafall hem, en av de största orsakerna till att jag körde iväg dit själv. Måste säga att jag är ganska stolt faktiskt! Körde dit släpan, backade in den längs en liten skogsväg, skyfflade på sand (huh!) och körde den snåriga vägen därifrån. Och barnen hölls relativt nöjda i bilen. Så, nu har vi sand till sandlådan vid mammas också! Sandlådan är så fin, och Lo tycker den är så rolig att leka i med de två blåa infällda lådorna. Sandlådan är också av märket Woodlii och du hittar den också på Jollyroom bland deras sommarnyheter.

Gry, vår lilla minsting då. Hon som kryper fram i racerfart men som helst är i famnen. ”Mamma uppa! Mamma mamma! Uppa!” ropar hon vid mina fötter, och när jag tar upp henne så skrattar hon högt och burrar sig in sig djupt djupt i min nacke, där hon trivs som allra bäst.. Hon är så annorlunda mot hur Lo var i samma ålder. Det är så härligt att få uppleva varendaste dag, varendaste utvecklingssteg av mina döttrars liv. Att få gå bredvid dem varje dag är en sån ära.

Jag ska titta in oftare här på bloggen från och med nu, men daglig uppdatering är att vänta först i slutet av juni igen ♥

/ Carro

Lämna en kommentar

avatar
  Följ  
Meddela om
Erica
Erica

Ge värkmedicin så behöver hon inte ha ont. Kalla bär kanske? Eller frysta bananer? Finns väl någon salva på apoteket att stryka på också. Kämpa på!

M
M

Vi har lagt vatten i hennes nappar och sen satt dem i frysen. Lindrar lite 🙂

Lotta
Lotta

Såg någon i fb-gruppen Amningshjälpen som hade lagat isglass av bröstmjölk som deras bebis gnagade på. Kan tänka mig att
det är en hit både vid tandsprickning och varma dagar

Tess
Tess

Om hon verkligen har ont är nog panadol bäst. Men inte ger man ju medicin hur mycket som helst heller förstås.. Men vi brukar lägga bitringarna i frysen en stund, ge en stor morotsbit hon får bita i eller något annat hon gillar att bita på vid tandprickning.
Hoppas något hjälper!

hanna, förbanna

vi använde Afta-gel eller vad den nu heter, från apoteket. Någon slags tandsprickningsgel, funkar fint att gnida på eget tandkött när visdomständerna krånglar också 😉

Evelina
Evelina

Hej köp Chamomilla (tror de ska va d30 i styrka) , det ät ett homeopatmedel och är därför helt ofarligt att ge och lindrar bra. Värt att köpa för de ska ju ännu komma en hel del tänder 🙂 vet int va ni har för homeopater i jeppis men ring o fråga!