3 vegetariska rätter som passar till barnen

Här hemma är vi ju inte vegetarianer, men vi gillar ändå att äta vegetariskt. För bara för att man inte är vegetarian betyder det ju inte att man måste avstå massa smarriga vegerecept!

Här är 3 av mina favoritrecept som även går hem hos barnen (ibland, det är ju från dag till dag det där. Det de gillar en dag kan ju nästa dag vara avskyvärt i deras ögon så att..) Jag vill jättegärna att ni delar med er av era favorit vegerecept i kommentarsfältet! Eller länkar till receptet ♥

TOMATSOPPA MED PASTA
Recept + bild från nedlagda bloggen Josefin Knave

DU BEHÖVER:
Olivolja
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
1 burk/förpackning tomater av valfri sort
1 tärning grönsaksbuljong
Vatten
Basilika, antingen torkad eller färsk hackad
En skvätt valfri vinäger (dock ej balsamico)
Salt, peppar, socker
Valfri pasta eller tortellini

GÖR SÅHÄR:
Hacka vitlök och vitlök och fräs mjukt i olivolja. Tillsätt tomater, en skvätt vatten (det är inte meganoga, det går ju alltid att spä mer i slutet, ta inte för mycket bara), grönsaksbuljong, vinäger, MYCKET basilika, en skvätt olivolja, peppar och socker (cirka 2 tsk). Låt koka i 15 minuter och smaka sen av med mer kryddor. Under tiden kan du koka lite pasta som du sen blandar ner i soppan, efter att du har mixat den.


VEGETARISK PYTT I PANNA
Recept + bild från Coop.se

DU BEHÖVER:
400 g
 potatis
200 g morot
200 g rotselleri
200 g palsternacka
gula lökar, hackade
1 tsk salt
0.5 tsk 
svartpeppar

CHÈVREKRÄM:
150 g chèvre
1 msk finhackad färsk timjan
vitlöksklyfta, finriven
TILL SERVERING:
ägg
olivolja
 

GÖR SÅHÄR
Skala och tärna potatis och rotfrukter. Hetta upp olja i en stekpanna och stek dem tillsammans med löken. Salta och peppra. Mosa chèvren med timjan och vitlök till en kräm. Tillsätt ev lite vatten för lösare konsistens. Stek äggen i olja på önskat sätt. Servera pytten med chèvrekräm och ägg.


ROSTAD SÖTPOTATIS OCH KOKOSPANERAD HALLOUMI
Recept + bild från Coop.se

DU BEHÖVER
1 kg sötpotatis
 2 msk olivolja
 1 tsk curry
 0.5 tsk cayennepeppar
1 tsk salt

GRANATÄPPELSALSA
3 dl granatäppelkärnor
1 kruka färsk koriander eller persilja, hackad
salladslök, strimlad
1 tsk olja
0.5 
lime, finrivet skal och saft
KOKOSPANERAD HALLOUMI
400 g halloum
 äg
 1.5 dl kokosflingor
2 msk olja
GÖR SÅ HÄR:
Tvätta sötpotatisen. Skär i stora klyftor. Vänd runt i olja, curry och cayennepeppar på en ugnsplåt. Salta. Rosta mitt i ugnen 225 grader ca 25 min. Blanda granatäppelkärnor, örter, salladslök, olja, limeskal och limesaft. Skär halloumin i skivor och doppa i lättvispat ägg och sedan kokosflingor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumin gyllene på båda sidor. Skeda över granatäppelsalsan på sötpotatisen och servera till den kokospanerade halloumin.


Äter ni mycket vegetariskt hemma? Vi skulle gärna äta mer vegetariskt men tycker det är ganska svårt.. Fast det ju egentligen inte ens är det!

7 reaktioner till “3 vegetariska rätter som passar till barnen”

  1. Tack för tips. Testade att cocospanera min halloumi till en sallad och det blev jättebra. Försöker själv äta mer och mer vege men ibland blir det svårt (pasta bolognese). Tänker att jag i framtiden ska hålla mig till ekologiskt närodlat kött när jag äter kött. Oh well. Vi ser hur det går. Men bra av dig att ni har vegedagar. 🙂

  2. Vår första gemensamma måltid va ju vegetarisk – spenatsoppa! 😀 Faktiskt va de ju första gången ja smaka de då, men nu finns de alltid i frysen att värmas upp!

  3. Jag och J försöker också äta mera vegetariskt, för de första är det nyttigt och billigare än de flesta kötträtter. Mina favoriter är purjosoppa och avocadopasta! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *