2018 började ju inte helt bra

Här började vårt 2018 inte helt på bästa sätt. Vaknade och såg att Grys öga var helt igenklistrat av var så vi åt bara frukost och körde sen till jouren. Där konstaterades det kraftig dubbelsidig öroninflammation + ögoninflammation i båda ögonen.. Så nu har vi antibiotika, ögonmedicin och hostmedicin utskrivet och har påbörjat kurerna imorse.. Hoppas det ger med sig snabbt! Ingen kur på hostmedicin utan det är endast vid behov.) Har nog funderat om hon månne har sjuka öron då hon i två dagar dragit i dom och verkat besvärad, men ändå inte tänkt desto mer på det då hon ändå varit som vanlig annars. Nåväl, det är som det är. Nu får hon medicin så vi hoppas hon kryar på sig snabbt!

Måste säga att jag är väldigt glad över bemötandet vid jouren. Läkaren (Olga) såg på Gry hur sliten och trött hon var så fast det inte var vår tur så tog hon in oss nästan direkt fastän det var lång kö. Gissar nog att vi skulle ha fått sitta 2 timmar om inte vi skulle ha fått gå före i kön. Sen väl där inne var hon så snäll och förklarade allt åt Gry så Hon behövde inte alls vara rädd. Besöket tog bara ca 5 minuter så jag hoppas de andra i väntrummet inte blev irriterade över att vi fick förtur.

Ikväll väntar äntligen jobb för min del. Robert har haft dejour i en vecka så därför har jag inte kunnat jobba på kvällarna. Iofs så har det nog varit skönt med ledigt i mellandagarna. Men, nu ska det bli riktigt roligt att cykla iväg till jobbet lite senare. Med ny cykel och röd dag dessutom! Inte dåligt.

 

/ Carro

14
Lämna en kommentar

avatar
6 Diskussionstrådar
8 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
11 Kommentatorer
MillaCarola EkmanLindaEmmaMadeleine Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
MS
MS

Kryisar till Gry! Olga är toppen med barn! Vi hade en dylik situation för några veckor sedan.

Tycker överlag att de alltid borde ta öronbarnen före i kön eftersom de går så snabbt att kolla öronen och skriva ut medicin. Är helt säker på att de vuxna i kön skulle vara ok med det! Det har hänt sig att jag suttit med en sliten febrig baby i flera timmar och väntat (med bara vuxna före i kön) för att vara inne hos läkaren typ två minuter och få konstaterat det som jag redan visste då vi for hemifrån.

Hanna
Hanna

Jag har två gånger suttit tre timmar (vardera gången) med min 3-åring och köat på just samma ställe, då har han dessutom haft tungt att andas. De gångerna har barnen inte alls sluppit före och vissa vuxna som kommit efter oss har t.o.m. gått före. Tycker barn borde få gå förbi kön alla gånger!

Tessan
Tessan

Har varit med barnen på jouren flera gånger och vi har nog fått gå före i kön just när man t.ex misstänkt öronen elle något sånt så dom kan kolla snabbt och man får åka hem. Minns när jag kom dit en gång o h nästan alla platser var upptagna så jag tänkte att här får vi sitta mpnga timmar men vi fick gå före nästan alla och det var ingen som sa något men dottern var ganska liten då så tror nog att dom där förstod varför vi slapp in före dom.

Anonym
Anonym

For du no å jobb fast babyn e sjuk ?

Milla
Milla

Men babyn har väl en pappa som kan vara hemma med henne väl?!

Pamela
Pamela

Meeh, va är dedär för konstig kommentar? Varför frågar man ens sånt?
Barnet har väl en pappa som kan ta hand om henne precis lika bra och som hon säkert är precis lika trygg med.

Skulle du frågat samma sak om de var pappan som skulle i jobb? Och varför är du anonym?

Sorry. Måste bara kommentera för jag blir så trött på såna kommentarer!!

Emma
Emma

Ja ja kunde inte heller va tyst

Emma
Emma

Stod ju Robert e hemma??? Idiotisk kommentar. Man e 2 om barnen i de flesta hem!

Madeleine
Madeleine

Om jag har förstått rätt vill de inte ha de patienter, oavsett ålder, med sjukdomar som lätt smittar i väntrummen. Andra patienter kan ha lågt immunförsvar och de ska skyddas även på sjukhuset.

Milla
Milla

Och det heter ju att de tar in patienter i den ordningen att de mest brådskande fallen först, därför brukar folk som kommit senare kunna få gå in före.

Linda
Linda

Har varit med om att få gå före i kö när sonen var riktigt sjuk och ropade i väntrummet. Har också varit med om att en svårt sjuk suttit bredvid i väntrummet och då tycker jag helt klart att han/hon ska gå före.Finns vuxna och åldringar jag lidit med när man suttit på akuten med barnen förstår att de inte vill få förkylningar till på köpet.Hos oss har pappan i huset oftast varit hemma när barnen varit sjuka för att de passar bäst så med våra jobb.Ibland har jag varit hemma på dagen och jobbat kväll då pappan kommit hem och tagit över,inget konstigt med de tycker jag.