7 franska streck med Carro

– En grej som får mig att sucka djupt är när folk skriver ”flickleksaker tillsalu” ”pojktapet tillsalu” osv osv på facebook-loppisar. Helt som att vissa leksaker/saker inte passar åt en tjej bara för att hon inte har snopp, och vissa saker inte passar åt en pojke för att han inte har snippa? Suck suck suck. En gång var det en som sålde en fondvägg som var som en bild på en skog med dinosaurier i. Säljaren skrev ungefär såhär ”Pojktapet tillsalu. Dinosaurier i skog. 2 meter x 3 meter”. Jag svarade på annonsen ”Oj precis en sån som min dinosaurieälskande 2-åriga dotter skulle vilja ha, men om denna bara passar åt pojkar av någon anledning (?) får jag väl köpa nån annanstans ifrån” Och vad svarade hon?! Jo: ”Om du tror att hon tycker om den fast det är en pojktapet så kan du nog få köpa” Eh. Sucka mitt hjärta med brist ej. ⇒ Har ni skillnad på leksaker beroende på könet på ert barn?

– Jag avskydde dagklubben när jag var liten. Skrek och grät och vägrade vara där. Jag har två minnen från dagklubben, 1. En gång när jag öppnade min muminväska och hade en makupala med chokladsmak där = Drööömin. 2. När vi färglade en bild på Jesus och jag undrade varför han hade så mycket skägg. (Hade inte sett mycket skägg i mitt korta liv.)  Min dagklubbskarriär blev icke långvarig. Jag började dagis först sen när det var dags för förskola. D.v.s. jag var hemma med mamma tills jag var runt 5 år. ⇒  När började ni dagis? Känns som att det var vanligare förr att barnen var hemma längre än vad det är nu eller vad säger ni? 

– Jag var skeptisk till menskoppen de två första månaderna när jag började använda den. Men nu, ojoj. Så mycket tid, energi och pengar man sparar in på att använda menskopp! Bästa uppfinningen. ⇒ Fattade du galoppen direkt med menskoppen, eller tog det en stund som för mig? Eller kanske du rent av ännu inte testat? 

– Jag vägrar se skräckfilmer. Förstår inte hur folk kan utsätta sig för det!? Senaste skräckfilmen jag såg var REC. för flera år sen, och den handlar om en grupp med ungdomar som ska göra en dokumentär om något. De går in i ett hus men så mittiallt blir en av dem sjuka i en jättesmittsam sjukdom och hela huset blir i karantän och de blir instängda där. Nå gissa nu inte om det då är nå hemska varelser där i huset som är dem som har smittat den ena? Och sen blir ju en efter en sjuk då. Och filmen slutar jättedåligt. ⇒ Filmer med dåliga slut? Varför görs dom ens?

– Jag har två beroenden i mitt liv. Kaffe och kvällsscroll. Jag kan go on hur länge som helst. Jag har ingen självdiciplin alls när det kommer till scrollandet före sovdags. Måste börja lämna telefonen utan för sovrummet. Tänker jag varje kväll. Men gör jag det sen då? Nej. Men samtidigt älskar jag det! Då man inte har tid att vara på telefonen under dagen, eller rättare sagt, kanske inte vill lägga tid på den utan mer ge uppmärksamheten till barnen, så känns det så skönt att bara läsa bloggar, tidningar, skvaller, facebook, instagram, svara på kommentarer och mejl.. Och googla: Varför är himlen blå.  ⇒ Nån annan med scrollberoende?

– Förra året gick jag bananas med julklappar. Iår ska jag inte göra det! Nån måtta ska det vara. Två orsaker till att jag gick bananas. 1. Jag älskar att ge gåvor. 2. Jag älskar att paketera in julklappar och lägga dem under granen som dekoration. // 1. På julen vet inget barn (vi köper endast åt barnen i familjerna) vem de får julklappar av. Lika bra skulle de ha kunnat få de 4 julklapparna av nån annan. Så näää. Herregud nån måtta får det vara Carro. 2. Jag kan ju lika bra paketera in tomma pafflådor om jag nu tycker det är så himla fint med paket under granen. ⇒ Hur gör ni med paket i er familj? Har ni gränser eller köper alla så mycket/lite de vill?

– Mitt nr.1 guilty pleasure är Kungafamiljen i Sverige. Älskar allt som har med dem att göra. Slukar allt skvaller om dem. ⇒ Har vi nån annan kungahuset lover här? Nån som jag, som älskar att bläddra i Damernas värld, haha.

10 reaktioner till “7 franska streck med Carro”

 1. Amen åt skräckfilmsåsikten. Jag förstår inte vad som är lockande i att utsätta sig själv för sådant! Antar att det måste ha något att göra med adrenalinrusherna? Av samma orsak håller jag mig långt borta från datorspel som faller inom skräckgenren. Nope, nope, nope.

 2. Kul med dagklubbsminnen. Trivdes som fisken i vattnet där. Mitt minne är att jag hade smörgåsar med. Ibland med gurka på. Och de dagarna hade jag med ett eget salthorn för att kunna salta gurkskivorna. Kan ni förstå??? Att mina föräldrar ens tillät något sådant? Att min mamma antagligen PACKDE ner det åt mej?! Tydligen hade inte anti-salt kampanjerna nått mina föräldrar?!

  Som vuxen och förälder har mina barn fått börja som 2,5 år och den andra var 11 månader. De hade kortare vecka och det gick. Men känns lite hemskt att tänka att den yngre kunde inte ens gå då han började dagis.

 3. Jag är ungefär i din ålder och gick på dagis från att jag var typ… 3? Innan dess var jag hos en dagmamma i kanske ett halvår eller nå sånt. Därifrån har jag också bara två minnen. 1. Jag var alltid och sa hejdå åt dagmammans gubb som bruka kom hem en stund före jag blev hämtad (lol). 2. Då jag spolade ner en pojkes mössa i wc-byttan (ännu mer lol :’D)

 4. – Har av båda ”sorterna” och då blir det även så att lillebror vill klä ut sig till prinsessa, och det är OK. Men av nån orsak sku ja int ”släpp ut” honom klädd i kjol eller rosa hello kitty shorts, vissa flick och pojk ”gränser” tycks jag ha ändå. I somrast då båda fick själv välja ”crocsen” på prisma valde flickan gröna å pojken lila, å int had ja nå invändningar. Ingen skillnad vilka leksaker dom leker med eller vill ha då dom önskar sig nåt. Har också en flicka som tycker om dinosaurier 🙂 Tycker själv att ingen (Ingen!) sku behöv se eller leka med t.ex. monster high, bratz, my little pony equestria girls. Herregud! Googla gärna om int du råk veta va de är, å svara gärna va du tycker 😀
  -började hos dagmamma som ca två-åring, sen på dagis som 6 åring. Stormtrivdes, vad jag kommer ihåg 🙂
  – menskoppen! Länge leve menskoppen! Bästa köpet i mitt liv!!! Första mensen med koppen i användning var nog spännande : hålls den in? Behöver jag ändå skydd under natten? Hur i hela friden kan nån kissa å den hålls in? O.s.v. , sen håksa jag att den är fantastisk, kan sova utan trosor as usual, och man kan t.o.m. ha roligt med gubben trots mens! 😀
  -endast roliga filmer / filmer där man får en tankeställare , de är värt att se 🙂 (å är såååå trött på filmer, oberoende genre, där pointen är att kvinnorna går halvnakna/nakna Vad har det med storyn att göra?!? Int menar ja att de hellre ska visa karar halvnakna/nakna:-D <- det händer ju iofs. aldrig, men det att varför ska man ha me sånt i filmer?)
  -loggade ut ur insta för en paus/sluta helt. Har också lagt alltför mycket tid på att scrolla.
  -julkappar.. varje år lite olika, beror på pengasituationen. Går nog inte i överdrift.
  -kungafamiljen? Njääh.. 🙂

 5. -Tur att någon annan är som jag! Jag blev så irriterad här i ett skede när någon efterlyste en pulkka på facebook prylis och skrev ”inte flickfärg”. Kan man inte skriva helst inte rosa/röd om det är det man menar? Eller vill dom att man räknar bort andra färger också? Förstår att man kanske inte vill klä på sin pojke en rosa halare med hjärtan på men allt spelar väl inte så stor roll. Tänker också på det ibland när folk efterlyser t.ex. pyjamasar och så frågar dom som säljer om det är till en flicka eller pojke. Det är väl bara att erbjuda det ni har och så väljer den som köper vad man vill ha.
  -Jag började på gruppfamiljedagvård när jag var 10 månader och är i samma ålder som dig. Vet flera andra i min ålder som har börjat dagis då dom varit kring ett år gamla så hur länge man har stannat hemma med barnen har nog alltid varierat mycket.

 6. – Ser ofta att folk säljer ”flickkläder till salu” å ja ba ”jaha det där skulle jag nog kunna sätta på min son också, men int då!”. Däremot har jag nog själv efterlyst typ ”festkläder åt pojke” för klänning var ändå inte riktigt vad jag letade efter just då 😀
  – Mer menskoppar till folket! Haha nämen det tog nog några gånger för mig också, och efter att jag fick tillbaka mensen efter förlossning och amning (då hade jag inte haft mens på nästan två år) kom jag inte alls överens med den fast vi var så bra kompisar innan graviditeten… Men då testade jag storlek 2 istället (hade 1 innan) och nu är vi bästisar igen <3
  – Kvällsscrollar ofta alldeles för länge… Och sitter jag inte och scrollar på nätet spelar jag något meningslöst spel eller läser en e-bok…

 7. Ääälskar kungafamiljen och delar intresset med systrar, mamma å mormor! 😀
  Har aldrig gått på dagis, bara förskolan!
  Och nej, inga skräckfilmer här inte, e ju int direkt nån ”feelgood” film!

 8. – Har ingen skillnad på leksakerna beroende på könet, hugo fick ju frozen prinsessor ett år till jul och har frozen plansch som han ville ha! Å klänningar har han fått ha. Angelica har ju också intresse för batman tröjor, skateboards, bilar.. så jag känner att är det något dom vill ha så är det ju så. Hugos bästa kompisar i nya dagis är 2 flickor och han trivs som fisken i vattnet 🙂 🙂 Och angelica talar bara om pojkarna xD
  – Dagklubben har jag bara bra minnen ifrån. Mamma var dagmamma så vi var egentligen hemma fram tills dagklubben och sedan barnträdgården som de då hette (numera förskola). Så var man då 5??? Markus har däremot varit hos dagmamma, dagklubb å barnträdgården men han visste inte någon ålder på de.
  – Menskoppen är superb! men jag har alltid trosskydd med, för speciellt de dagar man blöder mera så kommer de ju brevid då man tömmer emellan. Men sparar så! Inte bara pengar utan även avfallet minskar rejält!
  – Samma linje på skräckfilmer!! Minns int alls när vi senast såg en skräckfilm :S
  – Gällande julklappar så ska vi försöka köpa en större sak åt barnen som de verkligen vill ha, istället för en del smått.. tycker deras rum redan svämmar över och de får ju av övrig släkt också 🙂

 9. Bästa minnen från dagklubben: att vi fick dela ut allas väskor till mellis. Nya personer varje dag som delade ut. (Alltid par). Och trolldegen och den gamla klätterställningen.

 10. Är likadan med skräckfilmer, vägrar verkligen se dem! Angående scrollningen så försöker jag att inte scrolla så mycket innan läggdags men precis som du säger så är det såå härligt på något sätt att bara ta det lugnt och läsa bloggar precis innan läggdags. Brukar ”unna” mig själv ibland att scrolla innan läggdags o ibland lägger jag undan mobilen på en gång som jag börjar göra mig i ordning för att sova 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *